Fluidproiect Prod – EPET-ET

Electropompe submersibile monobloc, verticale, transportabile, pentru epuisment

Domeniu de utilizare:

Se utilizeaza la evacuarea apelor cu suspensii in lucrari de constructii, minerit si agricultura, la fundatii, desecarea baltilor, a subsolurilor, interventii in urma ploilor torentiale.

pompa epet et1

Caracteristici principale:

Debit: de la 8 pana la 250 m cubi/ ora

Inaltime de pompare: de la 10 pana la 80 m

Presiune in carcasa: max. 10 bar

Temperatura lichidului: max. 40º C

Constructie:

Electromotorul de antrenare este incorporat intr-o carcasa, care la partea superioara are presetupa de iesire a cablului electric de alimentare, iar la partea inferioara, flansata cu suruburi, carcasa pompei propriu-zise.

Intre motor si pompa este amenajata o camera de etansare umpluta cu ulei, in care lucreaza doua etansari mecanice montate in serie pe arborele prelungit al electromotorului. Exista si posibilitatea etansarii cu mansete de rotatie.

epet-et  2

Uleiul continut in camera de etansare are un rol important in asigurarea bunei functionari a electropompei prin aceea ca ajuta la evacuarea caldurii produse la etansarile mecanice, pe care le si unge si reprezinta o protectie impotriva patrunderii apei din pompa in motor. Daca apar infiltrari de apa prin etansarea mecanica care inchide camera de ulei spre pompa , acestea se aduna la partea inferioara a camerei si pot fi detectate la controalele periodice ce se fac asupra starii uleiului.

Rotorul semideschis al pompei, montat la capatul inferior al arborelui electromotorului, absoarbe apa printr-o sita si o refuleaza intr-un stator cauciucat, rezistent la abraziunea suspensiilor vehiculate cu apa.

Apa refulata trece din stator in spatiul de racire al motorului electric, creat intre carcasa acestuia si o camasa exterioara si ajunge la racordul de refulare amplasat in capacul superior al electropompei.

In acest fel, racirea electromotorului este asigurata chiar daca se pompeaza timp indelungat de la nivele mici de aspiratie care nu acopera decat partea inferioara a pompei.

pompa epet et 4

Materiale:

Rotorul se executa din fonta rezistenta la abraziune, statorul din aluminiu cauciucat sau otel cauciucat, carcasele din aluminiu turnat si din tabla de otel in constructie sudata. Arborele este din otel inoxidabil.

pompa epet-et 3

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s